2021-11-28 09:48:34• hírek • Szatmár.ro

Újabb cigicsempészeket kapcsoltak le a Szatmár megyei határrendészek

A Szatmár Megyei Határrendészet közleményéből kiderül, november 26-án, két cigarettacsempészt is tetten értek. Mindkét férfit a dohányáru szállítása közben sikerült lekapcsolni.

 

Pénteken 13 órakor, rutinellenőrzés céljából a szatmári határrendészet munkatársai megállítottak egy Romániában bejegyzett személygépjárművet, melyet egy 39 éves szatmári férfi vezetett. Az ellenőrzött gépjárműben nem is volt túlságosan elrejtve az illegális dohányáru, egyszerű fekete nejlonzsákokba csomagolva szállította azt az autó vezetője.

Mint a határrendészet közleményéből kiderült, nem kevesebb mint 2000 csomag duty-free üzletekből származó cigarettát rejtettek a fekete zsákok, mintegy 23 400 lej értékben.

A 39 éves autóvezető ellen illegális dohánytermékekkel való ügyletek vádjával büntetőjogi eljárás indult, a 10 000 lej értékű gépkocsit pedig lefoglalták.



Ugyancsak pénteken, néhány órával később, a szatmári és a nagytarnai határrendészek közös akciót szerveztek, minden keretében 18 óra körül, Sárközújlakon állítottak meg ellenőrzés céljából egy Olaszorszgában bejegyzett gépkocsit amit egy 30 éves férfi vezetett.

A gépjárműben ezúttal is nagy mennyiségű csempészcigarettát találtak, összesen 550 csomaggal, 6435 lej értékben. A 7000 lej értékű gépkocsit lefoglalták, annak sofőrje ellen pedig büntetőjogi eljárás indult.  



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: